Conceptul Grand Prix Online.
Grand Prix Online este o platforma software care permite inregistrarea si transmiterea unor materiale video catre o brigada de arbitri specializata. Fiecare dansator/pereche va fi evaluat pe baza unor criterii bine stabilite de catre arbitrii care vor acorda note, la fel ca la competitiile de gimnastica sau patinaj artistic sau vor folosi modelul clasic de arbitraj cu x-uri si locuri in finala.
Concurentii vor performa in salile lor de antrenamente, costumati in tinute de concurs, la ora stabilita in programul de competitie. Muzica va fi data de platforma cu care veti filma fiecare dans.
In functie de formatul pe care il doreste organizatorul, concurentii pot sa participe la unul sau mai multe probe din categoria la care se incadreaza ca varsta sau nivel sau pot alege sa danseze la o categorie superioara. Clasamentul poate fi realizat atat pe fiecare dans cat si cumulat. In cazul in care se danseaza mai putine dansuri din categoria selectata, dansatorul/perechea nu va fi inclusa in clasamentul cumulat.
Spre deosebire de alte platforme folosite pentru concursuri online dezvoltate in prezent pe plan mondial, sistemul Grand Prix Online sincronizeaza imaginea si muzica astfel incat arbitrii vor juriza si interpretarea muzicala.
Inscrierea la competitii.
Inscrierea se face pe o platforma special conceputa in care trebuie sa va inregistrati datele de identificare (nume, prenume, varsta), modalitati de contact (email, telefon) categoria de dans (Solo, Perechi, Proam), nivelul de dans (clasa, categorie). Prin inregistrarea pe platforma sunteti de acord implicit si cu formularul GDPR.Dupa selectarea si verificarea categoriilor veti fi transferati la modulul de plata online unde se calculeaza automat suma in functie de numarul de dansuri pentru care ati optat.
Dupa efectuarea platii veti primi un email de confirmare si modul in care veti fi instruiti cu privire la inregistrarea dansurilor.
Inregistrarea dansurilor.
Cu o zi inainte de competitie fiecare dansator/pereche inscrisa va primi un link prin care se vor putea filma, in conformitate cu programul de concurs. Filmarea se poate face cu orice telefon care functioneaza cu sistemul Android.
Pentru a buna functionare, linkul este accesibil doar prin aplicatia Chrome. Telefonul trebuie conectat la sistemul audio prin cablu sau bluetooth intrucat muzica va fi data de aplicatie.
In intervalul stabilit de organizatori pentru inregistrare, puteti face una sau doua filmari din care o puteti selecta pe cea mai buna si o veti uploada pe server. Operatiunea sa va repeta pentru fiecare dans.
Operatorii vor fi instruiti in prealabil printr-un tutorial si un test de filmare.
Arbitrajul live.
Arbitrii vor fi anuntati de organizatori si vor fi selectati cei care au abilitatile si cunostintele necesare pentru arbitrajul prin acordare de note.
Varianta 1.Arbitri vor viziona performanta fiecarei perechi si vor acorda note pentru patru parametri:
Tehnica (TQ),
Miscare pe muzica (MM),
Parteneriat (PS),
Coregrafie (CP).
In proba solo nu se va arbitra Parteneriat (PS). Clasamentul final se va face pe fiecare dans si pe toate probele cumulat.
Varianta 2.Arbitri vor viziona performanta fiecarei perechi si vor acorda note pentru doi parametri:
Tehnica,
Artistic,
Varianta 3.Arbitri vor viziona performanta fiecarei perechi si vor acorda x-uri in rundele de calificare si locuri in finala, asa cum se arbitreaza in competitiile fizice. Streaming si rezultate.
Concurentii vor putea urmari live modul cum sunt apreciati de catre arbitri si dinamica rezultatelor pe masura ce fiecare dansator/pereche danseaza.
Fiecare concurent va primi filmarea cu fiecare dans si notele obtinute de la toti arbitri, precum si clasamentul final.
In plus arbitrii au la dispozitie cate trei parametrii pentru fiecare criteriu prin care pot semnala slabiciuni observate in executie.